Analýza finanční gramotnosti studentů středních a vysokých škol - Jurková, Anna; Radová, Jarmila; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce pojednává o finančním vzdělávání nejen v České republice. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na finanční vzdělávání, definovat základní pojmy související s finanční gramotností a analyzovat aktuální úroveň finanční gramotnosti studentů. První část diplomové práce se zaměřuje na význam finančního vzdělávání u nás i ve světě a objasňuje důležitost zvyšování finanční gramotnosti populace. Ve druhé části diplomové práce je analyzována úroveň finanční gramotnosti studentů provedená na základě dotazníkového šetření na českých středních a vysokých školách a jsou navrhnuta opatření pro další zvyšování úrovně finanční gramotnosti.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses