Implementace systému pro procedurální generování herního obsahu - Zelinka, Zbyněk (2020)
Tématem této diplomové práce je rozbor procedurálního generování obsahu (PCG) v prostředí vývoje her. Nejprve je vysvětlen fundamentální princip tohoto přístupu včetně výčtu nejznámějších používaných metod. Dále je analyzováno a zhodnoceno využití toho-to přístupu ve vybraných hrách. Druhá část práce se věnuje popisu procesu vývoje para-metrizovatelného nástroje pro generování dvourozměrných herních úrovní včetně inte-grace do existující hry.