Strategická analýza - Doanová, Thu Thuy; Krause, Josef, 1978-; Kubíčková, Markéta, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem bakalářské práce je prostřednictvím strategické analýzy společnosti Broker Trust, a.s. zjistit příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky podniku a na jejich základě formulovat strategická doporučení. Teoretická část vymezuje problematiku strategického řízení, popisuje metody a nástroje strategické analýzy, které jsou následně aplikované v praktické části na vybraný podnik. Strategická analýza je sestavena z vnějšího a vnitřního okolí podniku, kde ve vnějším prostředí jsou využity metody PESTE analýza, analýza odvětví, Porterův model pěti sil a ve vnitřním prostředí identifikace vnitřních zdrojů, VRIO analýza, finanční analýza a portfolio analýza. Získané poznatky z těchto metod jsou dále využity ve SWOT analýze a analýze rizika, které jsou následně zdrojem k navržení strategických doporučení pro podnik.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses