Autonómny dátový sklad a možnosti jeho použitia - Marko, Martin; Chlapek, Dušan; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Záverečná práca sa venuje produktu autonómny dátový sklad, ktorý v roku 2018 predstavila spoločnosť Oracle. V úvode sú vytýčené ciele, metriky ich naplnenia a metódy, ktoré sú v práci použité. Prvá kapitola obsahuje rešerš literatúry týkajúcej sa rozoberanej témy a identifikuje zdroje pre teoretické základy práce položené v nasledujúcich dvoch kapitolách. Kapitola 3 obsahuje definíciu pojmu autonómnosť v prostredí dátového skladu. Je to podklad pre ďalšie časti práce, ktoré sa na túto definíciu potom odkazujú. Naplnenie cieľov práce a teda praktická časť je obsiahnutá v kapitolách 4 až 6. Postupne je popísaný a čiastočne otestovaný produkt autonómny dátový sklad Oracle, porovnaný s dvomi konkurenčnými produktmi a nakoniec je posúdená využiteľnosť tohto produktu v praxi na základe prípadových štúdií spoločností, ktoré ho úspešne implementovali do svojich riešení. Záver obsahuje zhrnutie práce, zistenia a zamyslenie sa nad úlohou vývojových tímov v prostredí dátových skladov v budúcnosti. Tento posledný bod je vedľajším cieľom práce.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses