Využití nástroje Bitbucket a platformy Amazon Web Services pro Continuous Integration, Delivery a Deployment aplikací - Melena, Jan; Fortinová, Jana; Daněk, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce je zaměřena na navržení metodiky pro zavedení Continuous Intergration, Delivery a Deployment procesu s využitím nástroje Bitbucket společně se službami Amazon S3 a CloudFront na platformě Amazon Web Services.Nejdříve je v práci provedena komentovaná rešerše odborných zdrojů. Následují části věnované vymezení DevOps pojmu, popisu nástroje Bitbucket a platformy Amazon Web Services se zaměřením na služby Amazon S3 a CloudFront. Po teoretickém vymezením následuje navržení metodiky použití zmíněného nástroje a služeb pro podporu Continuous Integration, Delivery a Deployment procesu. Tato metodika je rozdělena na pět dílčích činností, které pokrývají celý proces od plánování, vytváření sestavení ze zdrojového kódu, prvotní nastavení nástroje a služeb až po následné automatické spouštění procesu a jeho reporting. Poslední kapitola práce je věnovaná ověření navržené metodiky na vybrané webové aplikaci s vyhodnocením jejího pilotního zavedení. Výsledky pilotního zavedení metodiky ukazují benefity týkající se rychlejšího nasazování nových verzí aplikace, snížení chybovosti a rychlejší opravy na produkčním prostředí.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses