Analýza využití agilních metodik řízení projektů v bankovní společnosti - Stejskal, Karel (2020)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu využití agilních metodik řízení projektů ve zkoumané bankovní společnosti. Cílem práce je na základě dotazníkového šetření identifikovat hlavní přínosy a omezení agilně řízených projektů ve vybrané bankovní společnosti procházející agilní transformací. Dalším cílem je z výsledků šetření vytvořit sadu doporučení a návrhů na možná zlepšení, která poté může být využita i pro jiné společnosti, procházející agilní transformací. Dílčím cílem je poté popis samotného procesu agilní transformace uvedené bankovní společnosti.Teoretická část se věnuje vysvětlení klíčových pojmů týkajících se agilních metodik, dále popisu procesu agilní transformace bankovní společnosti, způsobu rozdělení týmů a jejich fungování, spolu s používanými praktikami. Praktická část zahrnuje popis použité metody kvantitativního šetření a sestavení otázek pro jeho realizaci, spolu s výběrem vhodných respondentů. Na základě provedeného šetření jsou vyhodnoceny jeho výsledky, zjištěny přínosy a omezení vyplývající z agilní transformace společnosti, a poté vytvořena sada návrhů a doporučení pro zlepšení fungování agilních týmů.