Praktická implementácia riešenia pre generovanie incidentov na základe nálezov dátovej kvality - Lorinczová, Natália; Novotný, Ota, 1971-; Machaj, Maroš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práca sa venuje problematike dátovej kvality v rámci BI riešenia a implementáciou generovania incidentov na základe nálezov dátovej kvality. Na začiatku práca definuje obor Business Intelligence, a popisuje základné pojmy. Ďalej popisuje dáta v rámci dátového skladu, ich životný cyklus a predstavuje rôzne typy dát, s ktorými je možné sa stretnúť. Ďalej sa práca uberá smerom dátovej kvality ako jednej z oblastí data governance. Popisuje metriky, dimenzie, role, pôsob merania a reporting dátovej kvality. Následne práca prechádza k predstaveniu dátového skladu finančnej inštitúcie. Zameriava sa na popis procesov, predstavenie využívaných nástrojov a následne predstavuje oblasť, ktorá v rámci BI riešenia venuje managementu dátovej kvality. Následne je popísaný návrh samotného riešenia pre generovanie incidentov a základe nálezov DQ. Medzi hlavné výstupy práce patrí práve samotná príprava riešenia a jej implementácia v organizácii. Následne je overená funkčnosť a to prostredníctvom ukážky generovaného nálezu a dashboardu, ktorý prezentuje počty generovaných incidentov. Práca ponúka možnosť ďalšieho skúmania tejto problematiky a ďalšieho rozvoja vytvoreného riešenia.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses