Zlepšování vývojového procesu na základě dat generovaných CI/CD pipeline - Gróf, Ondřej (2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na využití dat generovaných procesy v CI/CD pipeline pro nastavení pravidel slučování větví kódu ve verzovacích systémech a v dalších částech vývojového procesu. První část práce je věnována teorii CI/CD systémů a popisu vývojového procesu. V druhé části diplomové práce je provedena analýza CI/CD pipeline, která je používaná v rámci oddělení Consumer Windows Antivirus ve společnosti Avast Software s.r.o. Na základě poznatků z teorie a této analýzy je navržena struktura datového úložiště a zároveň je vytvořen nástroj v jazyce Python, pro automatizované plnění tohoto úložiště daty. V rámci třetí části této práce je proveden návrh metod a pravidel pro snížení chybovosti procesů zavedených v CI/CD pipeline. Závěrečná část práce se zabývá vyhodnocením výsledků zavedení a budoucím využitím ukládaných dat.