Zlepšování vývojového procesu na základě dat generovaných CI/CD pipeline - Gróf, Ondřej; Falada, Vladimír; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na využití dat generovaných procesy v CI/CD pipeline pro nastavení pravidel slučování větví kódu ve verzovacích systémech a v dalších částech vývojového procesu. První část práce je věnována teorii CI/CD systémů a popisu vývojového procesu. V druhé části diplomové práce je provedena analýza CI/CD pipeline, která je používaná v rámci oddělení Consumer Windows Antivirus ve společnosti Avast Software s.r.o. Na základě poznatků z teorie a této analýzy je navržena struktura datového úložiště a zároveň je vytvořen nástroj v jazyce Python, pro automatizované plnění tohoto úložiště daty. V rámci třetí části této práce je proveden návrh metod a pravidel pro snížení chybovosti procesů zavedených v CI/CD pipeline. Závěrečná část práce se zabývá vyhodnocením výsledků zavedení a budoucím využitím ukládaných dat.
Vedoucí práce: Vladimír Falada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses