Vývoj prediktivního modelu pro doporučování obsahu zákazníkům IPTV společnosti - Polák, Tomáš (2020)
Služby “IPTV” a “Video on Demand” jsou v současné době velmi populární, přičemž uživatelé zmíněných služeb oceňují především velký výběr obsahu a snadnou dostupnost služeb. Schopnost prezentovat uživateli relevantní, a pro klienta zajímavý obsah, poskytuje dodavateli zmíněných služeb značnou konkurenční výhodu na současném trhu. Cílem této diplomové práce je vyvinout prediktivní model, jenž bude vybrané skupině uživatelů IPTV služeb predikovat zajímavý obsah. Zpracování praktické části této diplomové práce bude probíhat ve spolupráci s jedním z největších IPTV poskytovatelů na Českém trhu. Výstupem diplomové práce je statistický prediktivní model, jenž bude implementován u zmíněné společnosti, a jehož cílem bude vybrané skupině uživatelů predikovat zajímavý obsah.