Metodika řízení vývojových projektů ve spolupráci se studenty - Bílková, Kateřina; Oškrdal, Václav; Vondra, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato diplomová práce se zabývá agilními metodikami pro řízení vývojových projektů softwaru v malých firmách. Konkrétně se zaměřuje na návrh vhodných postupů řízení projektu AdGame vznikající na dvou katedrách Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze. Zásadním aspektem vstupujícím do návrhu je spolupráce na projektu se studenty, kteří nejsou vázáni zaměstnaneckou smlouvou, a tudíž je jejich řízení složitější. Pomocí analýzy současného řízení projektu a díky řízeným rozhovorům s členy projektového týmu je sestaven seznam požadavků. Tyto požadavky jsou zapracovány ve výsledném návrhu vhodného řešení pro řízení projektu AdGame, který vychází z metodiky Agile Unified Process s využitím Kanban boardu. Tato diplomová práce může kromě nastavení lepšího fungování řízení daného projektu pomoci i pochopit problematiku spolupráce se studenty na projektech obecně.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses