Vizualizace dashboardů v oblasti digitálního marketingu - Skyvová, Kristýna; Šedivá, Zuzana, 1961-; Břešťan, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem práce je sestavit komplexní soubor doporučení pro vizualizaci dat z oblasti digitálního marketingu za účelem reportingu ve formě performance dashboardu. Sekundárním cílem práce je vytvoření dashboardu za využití těchto sestavených doporučení. Teoretická část práce se skládá ze dvou tematických oblastí, které nastiňují jak problematiku digitálního marketingu, tak performance dashboardů. Termíny jsou nejprve definovány, poté dochází k jejich dalšímu rozšiřování. V rámci kapitol digitálního marketingu se práce zabývá jeho postupným vývojem od původní tradiční podoby, příčinou tohoto vývoje – novodobým spotřebitelem, a jeho důsledky ve formě nových příležitostí pro sběr a analýzu dat. Teorie pokrývající performance dashboardy se pak věnuje zejména jejich funkcionalitě a vizualizaci. Oba tyto celky jsou vzájemně propojeny v sadě nalezených doporučení, které se věnují nejen vizualizaci dat digitálního marketingu ve formě dashboardu, ale také ostatním fázím procesu vytvoření reportingu. Tyto doporučení tvoří návrh metodiky postupu implementace dashboardu pro reportingové účely v oblasti digitálního marketingu ve společnosti Siemens, s.r.o. Doporučení jsou v závěru využita k tvorbě performance dashboardu, jehož hlavním přínosem je zajištění transparence efektivity procesu podpory prodeje prostřednictvím akčních kampaní Industry Mall.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses