Prototyp GPS trackeru pro letecké navigační soutěže - Běhounek, Lukáš; Sudzina, František; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem této diplomové práce je vyvinout prototyp GPS záznamového zařízení (loggeru), určeného pro použití v leteckých navigačních soutěžích. Vzhledem k současné situaci a nedostatku certifikovaných leteckých loggerů poptává Letecká amatérská asociace vývoj prototypu nového loggeru, který by splňoval veškeré požadavky pro použití v soutěžním navigačním létání v kategorii ultralehkých strojů. S ohledem na dlouhodobý cíl popularizace těchto soutěží je rovněž implementována funkcionalita odesílání polohových dat v reálném čase na vzdálený server, umožňující vizualizaci jednotlivých soutěžních letů, od čehož si Letecká amatérská asociace slibuje zpřístupnění těchto soutěží divákům.V rámci diplomové práce je vyvíjen prototyp hardwarového zařízení, schopného polohu zaznamenávat a odesílat na vzdálený server přes mobilní sítě. Dále je realizována funkcionalita vzdáleného serveru, přijímající a ukládající polohová data, včetně komponenty pro vizualizaci jednotlivých letů na mapě.Vývoj probíhá podle oficiálních požadavků a pravidel Mezinárodní letecké asociace tak, aby výsledné zařízení splňovalo certifikační podmínky a bylo možné jej využít v leteckých navigačních soutěžích.V práci je využita metodika MMSP-AV a vývoj postupuje s využitím agilní metodiky Scrum.
Vedoucí práce: František Sudzina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses