Strategická analýza - Krejča, Jan (2020)
Cílem této bakalářské práce je identifikace významných faktorů, které ovlivňují podnik RUDOLF JELÍNEK a.s. a formulování doporučení do budoucna, aby byla zajištěna dlouhodobá prosperita. Toho bude dosaženo pomocí strategické analýzy. První část práce je část teoretická, která popisuje jednotlivé metody a nástroje. Tyto metody a nástroje jsou aplikovány v následující části – části praktické. Konkrétně se jedná o analýzu okolí firmy, pomocí PESTEL analýzy či Porterova modelu pěti sil, dále se jedná o analýzu vnitřních zdrojů a schopností, kde je využito VRIO analýzy, portfolio analýzy či analýzy finanční. Syntézu práce tvoří SWOT analýza, analýza rizik a strategické doporučení. Poslední kapitolou této práce je závěr, v kterém je vyhodnoceno, zda byly naplněny stanovené cíle bakalářské práce.