Analýza a návrh business intelligence pro společnost REFRAMAT a.s - Růžek, Daniel; Fortinová, Jana; Takacs, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářské práce se zaměřuje na analýzu trhu a návrh Business Intelligence řešení pro společnost Reframat a.s., která působí v oblasti zajišťování dovozů převážně keramických surovin a materiálů pro velkoodběratele ve výrobní sféře. Cílem práce je vytvořit takové Business Intelligence řešení, které by usnadnilo vedení společnosti přijímání příslušných rozhodnutí. V první části práce jsou uvedeny základní informace o společnosti, je vymezen předmět podnikání firmy, je představena nabídka zboží, hlavní konkurence firmy a jsou identifikovány silné a slabé stránky společnosti, příležitosti a hrozby pro firmu za pomoci SWOT analýzy. V druhé části práce je zanalyzován současný stav informačního systému ve společnosti a představeno, jaké možnosti nabízí. V další části práce je provedena úvodní studie, která zahrnuje popsání současného stavu Business Intelligence ve společnosti, definici cílů BI řešení, uvedení požadavků od vedení společnosti na BI řešení a návrh BI architektury. Poslední část práce se věnuje návrhu samotné BI aplikace, tzn. návrhu dimenzí, ukazatelů, vazeb mezi nimi, vytvoření fyzického modelu datového skladu a ukázce výstupů. Na závěr je celý návrh zhodnocen vedením společnosti a jsou popsány přínosy toho řešení pro firmu.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses