Integrované vyhledávání na větším množství webů - Krejčí, Filip (2020)
Diplomová práce se zabývá aktuálními možnostmi integrace vyhledávání do sítí webových stránek. Součástí práce je analýza aktuálně populárních služeb pro integraci vyhledávání do webových aplikací (Elasticsearch, Apache Solr, Splunk). Na základě analýzy systémů byl zvolen pro konkrétní řešení systém Elasticsearch, který je v práci detailně popsán. V rámci popisu systému Elasticsearch jsou také uvedeny principy distribuovaných systémů a dokumentových databází, a to včetně zmínění možných výhod a nevýhod. Praktická část práce se zabývá tvorbou rozšíření, které umožní uživatelské vyhledávání napříč sítí webových stránek VŠE, jež jsou implementovány v redakčním systému WordPress. Dále se práce věnuje kompletnímu návrhu, podle kterého je implementováno konkrétní řešení. V rámci implementace jsou diskutovány nejdůležitější části kódu, které ukazují, jakým způsobem lze postupovat při implementaci vyhledávání do sítě webů postavených na systému WordPress.