Vliv společenské odpovědnosti firem na nákupní chování spotřebitele - Poláková, Markéta; Zamazalová, Marcela; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Hlavním tématem bakalářské práce je zjistit, jaký vliv má společenská odpovědnost firem na nákupní chování spotřebitele zejména v České republice. Teoretická část se zabývá dvěma hlavními tématy, kterými jsou společenská odpovědnost firem a nákupní chování spotřebitele. Je zde popsáno, co je to společenská odpovědnost firem, na jaké typy se dělí, jak se spotřebitel chová při nákupu a co ho ovlivňuje. V praktické části je poté provedena analýza sekundárních dat, ze které vyvstávajívýzkumné cíle a otázky. Cílem této práce je popsat vztah spotřebitele ke polečenské odpovědnosti firem a zároveň zjistit, jak společenská odpovědnost firem spotřebitele ovlivňuje. K naplnění výzkumných cílů a otázek došlo přes dotazníkové šetření a jeho následnou analýzou. Analýza dotazníkové šetření je taktéž uvedena v praktické části. Praktickou část poté zakončuje řadadoporučení, která vyplývají z analýzy dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses