Modelování a analýza byznys procesů ve správě nemovitostí s využitím prototypu dialogové interpretace - Slabihoud, Jan Marek; Svatoš, Oleg; Řepa, Václav, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Práce je zaměřena na procesní modelování organizací za pomoci metody MMABP (Methodology for Modeling and Analysis of Business Process) a její rozšíření o dialogovou reprezentaci vycházející z metody TADEUS (Task based Development of User interfaces Software). Cílem práce je poskytnout návrh metodického rámce, ve kterém bude možné na základě namodelované organizace pomocí metody MMABP sestavit navazující diagram dialogové reprezentace pro dané procesy. Tyto diagramy dialogové reprezentace jsou navrženy tak, aby byly snadno a jednoznačně čitelné a na základě těchto modelů mohl být automaticky vygenerován jednoduchý informační systém podporující dané podnikové procesy konkrétní organizace. První část této práce je teoretická a zabývá se procesním modelováním organizací, převážně metodikou MMABP a seznamuje čtenáře sproblematikou dialogů v souvislosti s interakcemi mezi člověkem a počítačem, kde je představena metoda TADEUS. Dále je čtenář uveden do problematiky oboru správy nemovitostí, která figuruje následně v praktické části jako obor vybrané organizace použité jako příklad pro analýzu a modelování podniku. V praktické části práce je konkrétní organizace působící v oblasti správy nemovitostí nejdříve analyzována a poté namodelována pomocí metody MMABP. Na procesní diagramy je následně navázáno diagramy dialogové reprezentace.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses