Možnosti využití ICT při samostudiu či online výuce matematiky pro středoškolské studenty a učitele - Haniková, Kateřina (2020)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá problematikou výuky matematiky na středních školách, a především nástroji informačních a komunikačních technologií, které mohou pomoct studentům se studiem matematiky. Cílem bakalářské práce je popsat a analyzovat aktuální situaci ohledně matematiky na středních školách a najít nástroje, které mohou být užitečné při samostudiu matematiky pro studenty i při výuce pro učitele.Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá problematikou výuky matematiky na středních školách a konkrétními nástroji informačních a komunikačních technologií, které mohou studenti využít v rámci samostudia. Praktická část je zaměřena na empirický výzkum. Výzkum vyhodnocuje a interpretuje data, která autorka získala z dotazníků pro studenty a z rozhovorů s učiteli matematiky.