Návrh gamifikační strategie v mobilní vzdělávací aplikaci - Jansta, Oliver; Oškrdal, Václav; Vacek, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce se zabývá gamifikací a využitím gamifikačních prvků v mobilní aplikaci k motivování účastníků dlouhodobého školení. Výstupy této práce budou použity pro projekt zaměřený na vývoj mobilní aplikace určené pro podporu kurzů školících firem. Tato aplikace by měla do budoucna fungovat jako platforma i pro další firmy a organizace. Hlavním cílem této práce je vybrání vhodných gamifikačních prvků pro tuto mobilní aplikaci. V teoretické části jsou pomocí literární rešerše přiblíženy oblasti her, gamifikace a mobilních zařízení. Poté jsou popsány hráčské typy a herní prvky pomocí vybraných gamifikačních rámců. V praktické části je aplikace blíže představena pomocí SWOT analýzy a je určena její cílová skupina s ohledem na možnou expanzi na další trhy. Se zástupci cílové skupiny byly provedeny rozhovory s využitím prototypu aplikace, na jejichž základě je provedena selekce jednotlivých herních prvků. Celkem je zvoleno 13 prvků, které se vzájemně doplňují a budou do aplikace implementovány. Tento výběr je pomocí vícekriteriálního porovnání chronologicky seřazen pro potřeby plánu implementace a je identifikován bod, kdy je možné aplikaci použít již před jejím dokončením. Správnost vybraných herních prvků je na konci praktické části ověřena pomocí analytického nástroje gamifikačního rámce Octalysis.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses