Využívání wearables v ČR a jejich přínosy pro uživatele - Šlechta, Jan; Novotný, Jakub, 1977-; Winklerová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Wearables jsou malá elektronická zařízení, která se nosí na těle nebo v jeho těsné blízkosti a komunikují s okolním světem pomocí komunikačních technologií. Jedná se poměrně o novou technologii, která se ovšem velmi rychle šíří. Česká republika je jednou ze zemí, ve které se v následujících letech očekává velký nárůst v oblíbenost wearables nejen u spotřebitelů, ale také u firem. Cílem této práce je zjistit současný stav wearables v České republice a identifikovat, jakých přínosů a funkcí si uživatelé nejvíce cenní a které bariéry naopak v současné době brání rychlejšímu přijetí této technologie.V úvodní části je vysvětlen pojem wearables, shrnuta jeho historie a je provedeno rozdělení na základě typů zařízení. V druhé části jsou popsány oblasti, ve kterých se wearables využívá. Také je provedena analýza sociálního aspektu a technologických problémů, se kterými se wearables potýkají. Ve třetí části je popsán světový trh s wearables a jsou představeny největší společnosti, které wearables vyrábějí. V poslední části je proveden empirický výzkum v České republice na zjištění současného stavu a identifikaci přínosů a bariér, které brání rychlejšímu šíření této technologie. Na závěr je provedena diskuse k výsledkům průzkumu.
Vedoucí práce: Jakub Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses