Netolismus jako jedna z příčin nezaměstnanosti mládeže - Zavolskaia, Veronika (2020)
Cílem mojí bakalářské práce je zanalyzovat mládež v práceschopném věku a zhodnotit vztah mezi jejich stylem používaní internetu a potenciálními problémy s výběrem profese a zaměstnáním, zjistit příčiny jejich případné závislosti na internetu a stanovit možnosti, jak je možné se tomuto jevu vyhnout. Problém je aktuální, protože nízká úroveň nezaměstnanosti je jedním z primárních ekonomických cílů každého státu. V teoretické části jsem prozkoumala příčiny vzniku netolismu a jeho druhy, celosvětovou statistiku používaní internetu a specifické případy internetové závislosti podle vybraných států (Česko, Rusko, Velká Británie, Japonsko, Jižní Korea). Praktickou část jsem věnovala dotazování žáků maturitních ročníků v českých školách ohledně jejich používání internetu a jistoty v jejich budoucím profesním rozvoji, s cílem najít korelaci mezi těmito dvěma oblastmi jejich života.