Netolismus jako jedna z příčin nezaměstnanosti mládeže - Zavolskaia, Veronika; Hubinková, Zuzana, 1971-; Nesterova, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem mojí bakalářské práce je zanalyzovat mládež v práceschopném věku a zhodnotit vztah mezi jejich stylem používaní internetu a potenciálními problémy s výběrem profese a zaměstnáním, zjistit příčiny jejich případné závislosti na internetu a stanovit možnosti, jak je možné se tomuto jevu vyhnout. Problém je aktuální, protože nízká úroveň nezaměstnanosti je jedním z primárních ekonomických cílů každého státu. V teoretické části jsem prozkoumala příčiny vzniku netolismu a jeho druhy, celosvětovou statistiku používaní internetu a specifické případy internetové závislosti podle vybraných států (Česko, Rusko, Velká Británie, Japonsko, Jižní Korea). Praktickou část jsem věnovala dotazování žáků maturitních ročníků v českých školách ohledně jejich používání internetu a jistoty v jejich budoucím profesním rozvoji, s cílem najít korelaci mezi těmito dvěma oblastmi jejich života.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses