Kryptoměny jako alternativní investice českých domácností - Beran, David (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá vhodností investic do kryptoměn českými domácnostmi. Z počátku se teoretická část práce zabývá obecnou problematikou investic. Následně jsou v teoretické části poskytnuty potřebné informace pro pochopení fungování kryptoměn. Popsána je zde také adaptace České republiky na kryptoměny. V praktické části jsou v první řadě vyhodnoceny finanční dispozice českých domácností, na základě kterých se společně s dalšími kritérii vyhodnocuje příhodnost investic do kryptoměn.