Modelovací nástroje pro 3D tisk - Kulhánková, Barbora; Böhmová, Lucie; Bártová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce Modelovací nástroje pro 3D tisk se zabývá aktuálním tématem modelovacích nástrojů používaných v oblasti domácího 3D tisku. Teoretická část diplomové práce se zaměřuje na představení 3D tisku čtenáři, na uvedení známých metod 3D tisku a materiálů používaných v tomto oboru. Hlavním cílem a náplní praktické části diplomové práce je analyzovat a následně porovnat návrhové a modelovací nástroje vhodné pro uživatele z oboru 3D tisku. Tyto nástroje byly vybrány na základě nejvyšší četnosti výskytů v doporučeních informačních zdrojů za současné podmínky, že daný nástroj je k dispozici zdarma. Každý nástroj je podrobně popsán a rozebrány jsou způsoby manipulace s objektem v pracovním prostředí nástroje. Součástí analýzy je následné porovnání práce s jednotlivými nástroji při ukázkovém vytvoření stejného modelu ve všech těchto programech. v práci je popsáno workflow vytvoření modelu v každém z analyzovaných programů, aby bylo možné pokus zopakovat. Výstupy této analýzy obsahují shrnutí práce s jednotlivými nástroji a doporučení pro potencionálního uživatele softwaru. Toto doporučení je cíleno především na začínající uživatele v oblasti 3D tisku.
Vedoucí práce: Lucie Böhmová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses