Obchodování s akciemi pomocí technické analýzy - Vu Hoang, Minh (2020)
Cílem této práce je vyvinout obchodní systém založený na technických indikátorech, který bude zaměřený na americký akciový trh. Důraz bude kladen nejen na výkonnost v podobě průměrného zhodnocení, ale také na risk-profil.Nejdříve budou otestovány vybrané indikátory technické analýzy a jejich profitabilita v dlouhém období. Následovat bude vývoj finálního obchodního systému BcStrategy, který bude vycházet z poznatků získaných během předchozího testování.Konečným hodnotícím kritériem bude porovnání výkonnosti vyvinutého obchodního systému s benchmarkem v podobě indexu Standard & Poor’s 500.