Informační etika a Internet - Klačmera, Jan; Sklenák, Vilém, 1963-; Vacura, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce pojednává o problému etiky a ověřování informací v internetovém prostředí. S rostoucím množstvím dat v prostředí internetu se toto téma stává čím dál tím více aktuálním. Cílem práce je poskytnout základní znalosti nezbytné ke správnému ověřování informací na internetu. Ke splnění cíle práce slouží teoretické znalosti definované v první části práce. V práci je zmíněna informační etika, historie internetu a jsou vymezeny pojmy a zákony související s tímto tématem. Součástí je také krátká analýza článku na internetu, která poskytuje čtenáři jednoduchý návod, jak je možné si informace ověřovat. K ověření závěrů práce slouží dotazník a na základě zjištěných informací jsou definovány možnosti pro zlepšení současné situace.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses