Historický vývoj peněz na území starověkého Říma - Zikmund, Tomáš (2020)
Cílem této bakalářské práce je popsat mincovní vývoj na území starověkého Říma od počátku až do konce existence říše. Zásadní jsou druhy a typy jednotlivých mincí, jejich kvalita, složení a hodnota. Zároveň jsou zařazeny do politických událostí té doby s přihlédnutím na to, jaký vliv na nich zanechaly a jak byly regulovány mincovními reformami konkrétních panovníků.