Historický vývoj peněz na území starověkého Říma - Zikmund, Tomáš; Revenda, Zbyněk, 1959-; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této bakalářské práce je popsat mincovní vývoj na území starověkého Říma od počátku až do konce existence říše. Zásadní jsou druhy a typy jednotlivých mincí, jejich kvalita, složení a hodnota. Zároveň jsou zařazeny do politických událostí té doby s přihlédnutím na to, jaký vliv na nich zanechaly a jak byly regulovány mincovními reformami konkrétních panovníků.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses