Audit ISMS s použitím normy ISO/IEC 27002 : 2013 - Kolářík, Jiří (2020)
Tato bakalářská práce je založena na poznatcích a konceptech z oblasti informační bezpečnosti a jejího řízení. Práce je členěna do tří částí. První část popisuje definice a terminologii v souvislosti s řízením bezpečnosti informací a jejím auditem. V první části je také kladen důraz na životní cyklus systému řízení bezpečnosti informací s ohledem na mezinárodní normy ISO/IEC 27001:2013 a ISO/IEC 27002:2013. Druhá část práce se zabývá popisem jednotlivých metodik využitých v průběhu praktické části. Tyto metodiky jsou následně aplikovány ve třetí části práce, jejímž cílem je identifikovat nedostatky v oblasti řízení bezpečnosti v konkrétní společnosti, navrhnout patřičná opatření a možný způsob implementace dle nejlepších praktik uvedených v mezinárodní normě ISO/IEC 27002:2013.