Audit ISMS s použitím normy ISO/IEC 27002 : 2013 - Kolářík, Jiří; Jiříčková, Ludmila; Bína, Ludvík; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce je založena na poznatcích a konceptech z oblasti informační bezpečnosti a jejího řízení. Práce je členěna do tří částí. První část popisuje definice a terminologii v souvislosti s řízením bezpečnosti informací a jejím auditem. V první části je také kladen důraz na životní cyklus systému řízení bezpečnosti informací s ohledem na mezinárodní normy ISO/IEC 27001:2013 a ISO/IEC 27002:2013. Druhá část práce se zabývá popisem jednotlivých metodik využitých v průběhu praktické části. Tyto metodiky jsou následně aplikovány ve třetí části práce, jejímž cílem je identifikovat nedostatky v oblasti řízení bezpečnosti v konkrétní společnosti, navrhnout patřičná opatření a možný způsob implementace dle nejlepších praktik uvedených v mezinárodní normě ISO/IEC 27002:2013.
Vedoucí práce: Ludmila Jiříčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses