Implementace vylepšení manažerské hry Adgame prvky agentních systémů - Tvrdoň, Jiří; Růžička, Vojtěch; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Manažerská hra Adgame se v současné době využívá pro různé soutěže. Plánuje se však jejívyužití pro studijní účely. Pro toto využití je ale příliš jednoduchá, a tak dala vznik novéverzi, která je implementována zcela od začátku pomocí znalostí z multiagentních systémů.Nová verze rozšiřuje funkcionalitu a chování sledovaného virtuálního obyvatelstva tak, abyvíce odpovídalo lidem a studijním požadavkům. V první části práce jsou probírány nedostatky předchozí verze hry a návrhy na jejich vylepšení. Dále se v dané části autor věnujeteorii agentních systémů a nástrojům použitelným k implementaci nové verze. Druhá částpráce se věnuje implementaci jednotlivých vylepšení funkcionalit hry zaměřených na simulované obyvatelstvo. Třetí a poslední část obsahuje testování, které probíhalo pomocí sběruvýsledných dat (převážně růst a změny poptávky obyvatelstva). Tato data byla porovnávánas předem vysloveným předpokladem. Všechny testy proběhly úspěšně s doporučením změnit matematické vzorce počítající navýšení poptávky po produktech, jelikož vznikají přílišpropastné rozdíly mezi úspěšnou a neúspěšnou reklamní kampaní. Implementovaný modulje připraven k použití, je však třeba doladit komunikaci a výměnu informací mezi ostatnímimoduly nové verze hry, ty však v době vzniku bakalářské práce nejsou dokončeny.
Vedoucí práce: Vojtěch Růžička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses