Analýza zásob a tvorba akčního plánu jejich snížení ve vybrané FMCG společnosti - Novák, Ondřej; Vinš, Marek; Klinger, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato práce se zaměřuje na problematiku skladových zásob ve vybrané FMCG společnosti. Nejprve je v teoretické části představena funkce plánování s ohledem na jeho předmět, tedy na plánování poptávky a plánování nabídky. Dále se zde nachází krátké představení skladů zkoumané společnosti a sytém klíčových identifikátorů výkonu, takzvaných KPI. V praktické části se věnuji zásobám. Analyzuji zásoby nejprve z pohledu objemu, poté z pohledu pokrytí a v závěru se věnuji celkové analýze zásob vytvořené na principech Paretovy analýzy. Na základě těchto analýz jsem vytvořil seznam problémů, které zapříčinily vysokou úroveň zásob a akční plán, který by omezil jejich dopad. Zdrojem dat pro mne byla vybraná FMCG společnost, konkrétně její divize kulinářských výrobků a její data o zásobách za rok 2019.
Vedoucí práce: Marek Vinš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses