Kurz vývoje android aplikací pro studenty bakalářských programů FIS - Zvyagintseva, Daria; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Šedivá, Zuzana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato práce se zaměřuje na vývoj mobilních aplikací pro operační systém Android v programovacím jazyce Kotlin. Hlavním cílem je vytvoření kurzu vývoje mobilních aplikací v Kotlinu pro studenty bakalářských oborů FIS. Teoretická část práce je věnována znalostem potřebným pro vývoj mobilních aplikací. Přináší moderní pohled a popisuje současnou situaci ve sféře mobilního vývoje. Popisuje hlavní programovací jazyk pro Android - Kotlin, který následně v praktické části slouží jako základ pro kurz. Praktickou část tvoří vytvořený sylabus nového předmětu pro bakalářské obory FIS, a také harmonogram všech 12 cvičení semestru. Každé cvičení obsahuje plán, a teoretický a praktický zaklad. Použití navrhovaného kurzu by mohlo přispět ke zvýšení zájmu studentů bakalářských oborů FIS o vývoj mobilních aplikací, a také sloužit jako podklad a příručka pro vyučující daného kurzu.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses