SEO - aktuální trendy - Blažej, Kryštof (2020)
Cílem této bakalářské práce je nejdříve seznámit čtenáře s pojmem optimalizace webu pro vyhledávače a jednotlivými technikami, které vedou k jejímu úspěšnému provedení. V první kapitole uvádím, proč se optimalizace provádí a jaký je rozdíl mezi legálními a zakázanými nástroji. Podrobněji rozebírám nejprve On-page nástroje, následně Off-page nástroje. V druhé kapitole se zaměřuji na samotné vyhledávače. Zmiňuji jejich historii, způsob, jakým fungují a podrobně se věnuji dvěma v Česku nejpoužívanějším – Google a Seznam. Ve třetí kapitole popisuji několik možných strategií, jak k optimalizaci přistupovat. Poslední částí je analýza praktického použití SEO nástrojů na webech internetových obchodů Kytary.cz a Muzikant.cz. Výsledkem práce je seznámení čtenáře s problematikou optimalizace webu pro vyhledávače a vhled do reálného použití na zavedených e-shopech. Čtenáři by měla práce také objasnit principy fungování internetových vyhledávačů.