SEO - aktuální trendy - Blažej, Kryštof; Sklenák, Vilém, 1963-; Kosek, Jiří, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem této bakalářské práce je nejdříve seznámit čtenáře s pojmem optimalizace webu pro vyhledávače a jednotlivými technikami, které vedou k jejímu úspěšnému provedení. V první kapitole uvádím, proč se optimalizace provádí a jaký je rozdíl mezi legálními a zakázanými nástroji. Podrobněji rozebírám nejprve On-page nástroje, následně Off-page nástroje. V druhé kapitole se zaměřuji na samotné vyhledávače. Zmiňuji jejich historii, způsob, jakým fungují a podrobně se věnuji dvěma v Česku nejpoužívanějším – Google a Seznam. Ve třetí kapitole popisuji několik možných strategií, jak k optimalizaci přistupovat. Poslední částí je analýza praktického použití SEO nástrojů na webech internetových obchodů Kytary.cz a Muzikant.cz. Výsledkem práce je seznámení čtenáře s problematikou optimalizace webu pro vyhledávače a vhled do reálného použití na zavedených e-shopech. Čtenáři by měla práce také objasnit principy fungování internetových vyhledávačů.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses