Aplikace pro řešení úloh teorie grafů v prostředí MS Excel - Dědek, Jiří (2020)
Cílem bakalářské práce je představit vybrané úlohy teorie grafů, jejich definici, historii a metody řešení. Dále bude představen optimalizační software MPL for Windows. Hlavním cílem je vybrané úlohy formulovat v MPL for Windows a vytvořit interaktivní rozhraní v prostředí MS Excel. Toto interaktivní prostředí bude propojeno pomocí objektové knihovny OptiMax s programem MPL for Windows. V závěrečné části budou provedeny výpočetní experimenty, kdy bude ručně spočtené řešení porovnáno s řešením modelu MPL for Windows napojeného na vytvořenou aplikaci.