Aplikace pro řešení úloh teorie grafů v prostředí MS Excel - Dědek, Jiří; Jablonský, Josef, 1955-; Fiala, Petr, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem bakalářské práce je představit vybrané úlohy teorie grafů, jejich definici, historii a metody řešení. Dále bude představen optimalizační software MPL for Windows. Hlavním cílem je vybrané úlohy formulovat v MPL for Windows a vytvořit interaktivní rozhraní v prostředí MS Excel. Toto interaktivní prostředí bude propojeno pomocí objektové knihovny OptiMax s programem MPL for Windows. V závěrečné části budou provedeny výpočetní experimenty, kdy bude ručně spočtené řešení porovnáno s řešením modelu MPL for Windows napojeného na vytvořenou aplikaci.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses