Analýza internetového obchodu na systému Prestashop - Plaček, Jan (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou internetových obchodů se zaměřením na open source systém Prestashop. Cílem této práce je popsat tvorbu internetového obchodu v tomto systému, vybrat a nainstalovat základní moduly pro jeho provoz v České republice včetně nastavení plateb či dopravců a napojení na nejpoužívanější marketingové nástroje. Dílčím cílem je porovnání finanční náročnosti provozu systémů Prestashop a Shoptet. První část se zabývá základními pojmy z oblasti internetového obchodování včetně přehledu nejpoužívanějších platebních metod a dopravců. Druhá část popisuje samotnou tvorbu internetového obchodu včetně instalace a nastavení modulů pro použití v České republice. Třetí část je zaměřena na nejpoužívanější marketingové nástroje a jejich propojení se systémem Prestashop. Poslední část je věnována porovnání systémů Prestashop a Shoptet.