Úniková hra jako strategický nástroj pro předávání místní kultury návštěvníkům Berouna - Černá, Anna; Tyslová, Irena; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce zaměřená na kulturní turismus popisuje současnou situaci týkající seúnikových her v České republice. Dále hodnotí přínosy únikové hry ESCAPE Beroun a její vlivna místní kulturu. Zabývá se využitím kulturního potenciálu a podporou kultury díky tématuúnikové hry založené na legendách města. Taktéž zjišťuje úrovně spolupráce mezi orgányměsta a únikovou hrou. Kromě toho se blíže zabývá komunikačními nástroji únikové hry a jejími cílovými skupinami. Bakalářská práce hodnotí postavení únikové hry ESCAPE Berounv rámci dalších aktivit v Berouně a definuje možnosti spolupráce s jednotlivými subjekty.Cílem práce bylo zjistit, zda může být úniková hra strategickým nástrojem pro předávání místníkultury návštěvníkům Berouna a potvrzení provázanosti únikových her na cestovní ruch.V praktické části byly analyzovány řízené rozhovory s představiteli města, jeho příspěvkovéorganizace a majitelem únikové hry ESCAPE Beroun. Klíčové body výzkumu bylyprezentovány ve SWOT analýze, u které byly popsány vzájemné vazby. Práce je shrnutadoporučeními, kde je apelováno na prohloubení spolupráce mezi městem a únikovou hrou.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses