Empirická analýza spokojenosti zaměstnanců výrobní firmy - Janebová, Anežka (2020)
Práce se zabývá spokojeností zaměstnanců konkrétní výrobní firmy na základě různých faktorů, které ji definují. Zkoumána je pomocí shlukové analýzy a modelů strukturálních rovnic. Ačkoli jsou tyto metody v dané oblasti běžně používány, pro daný datový soubor bohužel nepřináší jednoznačné závěry kvůli velkým statistickým chybám. Proto se práce také blíže zaměřuje na tendence k odchodu ze zaměstnání, spokojenost s pracovním prostředím, ohod-nocením a jejich možné příčiny. Výsledky naznačují, že ne všechny faktory přímo ovlivňují pracovníkovu spokojenost.