Kompetence manažerů a manažerek udržitelnosti - Machová, Blanka; Pašmik, Jaroslav; Chytková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat oblast kompetencí manažerů a manažerek udržitelnosti působících v České republice, které jsou potřeba k plnění organizačních cílů v udržitelnosti a dále zmapovat způsoby, jakými manažeři své znalosti a dovednosti získávají. Práce je napsána jako explorativní studie. Design výzkumu je kvalitativní. Praktická část práce je založena na rozhovorech s manažery udržitelnosti velkých firem z různých oblastí trhu (telekomunikace, energetika, food and beverages, retail). K analýze a interpretaci dat je použita tematická analýza, jejíchž součástí je dvouúrovňové kódování dat. Výsledky výzkumu ukazují rozdíl mezi potřebnými kompetencemi manažerů a manažerek udržitelnosti. Tento rozdíl vzniká na základě odlišné náplně práce a různé míry vlivu na podnikové procesy a tvorbu hodnoty. Výsledky zároveň odkrývají i specifické kompetence potřebné pro výkon práce manažerů udržitelnosti, účinné formy vzdělávání a překážky stojící na cestě k vyšší udržitelnosti organizací.
Vedoucí práce: Jaroslav Pašmik
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses