Strategická analýza podniku SKIMU a.s. - Šafář, Vojtěch (2020)
Cílem této bakalářské práce je na základě výsledků předních metod strategické analýzy a ve spolupráci s vedením společnosti SKIMU a.s. formulovat strategická doporučení, jejichž cílem je nasměrovat společnost ze ztrátové situace. V teoretické části jsou tyto metody popsány. Jsou rozděleny na analýzu vnějšího prostředí, ve které je využita především PESTEL analýza a Porterův model pěti sil, a analýzu vnitřních zdrojů, kde pracuji hlavně s VRIO analýzou a finanční analýzou. Nakonec jsou výsledky těchto dílčích analýz spojeny v konečné SWOT analýze. V praktické části jsou všechny tyto konkrétní metody aplikovány na společnost SKIMU a.s. Na konci praktické části jsou samotná výchozí strategická doporučení, se kterými může vedení společnosti nadále pracovat. V samotném závěru je pak zhodnocení naplnění cílů práce.