Strategická analýza podniku SKIMU a.s. - Šafář, Vojtěch; Boukal, Petr, 1962-2022; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této bakalářské práce je na základě výsledků předních metod strategické analýzy a ve spolupráci s vedením společnosti SKIMU a.s. formulovat strategická doporučení, jejichž cílem je nasměrovat společnost ze ztrátové situace. V teoretické části jsou tyto metody popsány. Jsou rozděleny na analýzu vnějšího prostředí, ve které je využita především PESTEL analýza a Porterův model pěti sil, a analýzu vnitřních zdrojů, kde pracuji hlavně s VRIO analýzou a finanční analýzou. Nakonec jsou výsledky těchto dílčích analýz spojeny v konečné SWOT analýze. V praktické části jsou všechny tyto konkrétní metody aplikovány na společnost SKIMU a.s. Na konci praktické části jsou samotná výchozí strategická doporučení, se kterými může vedení společnosti nadále pracovat. V samotném závěru je pak zhodnocení naplnění cílů práce.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses