Analýza informačních zdrojů odborných informací se zaměřením na sport a pohybovou aktivitu - Adámek, Tomáš (2020)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zmapovat a zanalyzovat důležité informační zdroje pro sport a pohybovou aktivitu. Úvodní část práce popisuje historický vývoj sportu, jako takového a vymezuje terminologii ve sportu a pohybové aktivitě. V druhé části práce jsou definovány informační zdroje a jsou zanalyzovány a popsány zdroje odpovídající sportovní a pohybové aktivitě. Poslední a praktická část práce je věnována ověření dostupnosti těchto zdrojů v České republice. Posuzována je dostupnost databázích zdrojů pro vysoké školy, na kterých lze získat vzdělání z oblasti sportu a tělovýchovy.