Firemní vzdělávání mindfulness v České republice - Tyrnerová, Sára (2020)
Bakalářská práce se zabývá využitím, sledování a aplikací mindfulness v pracovním prostředí. Hlavním cílem práce je ověřit teoretické předpoklady popsané v literární rešerši, konkrétně zmapovat, jak probíhá implementace mindfulness do organizací a jaké to má dopady. V první, teoretické části, jsou definovány základní pojmy související s mindfulness, historický vývoj konceptu, empiricky podložené důkazy, jeho základní principy a možné dopady na každodenní život. Druhá, praktická část práce zkoumá, jak vybraní lektoři pracují ve firemní sféře, jakým způsobem probíhají jejich kurzy a jaký mají dopad na zaměstnance. V této práci jsou prezento-vány výsledky dotazníkového šetření, v něm bylo zjištěno, jakým způsobem probíhá forma mindfulness kurzů a jaké jsou její dopady na pracovní prostředí z pohledu lektorů.