Firemní vzdělávání mindfulness v České republice - Tyrnerová, Sára; Králová, Tereza, 1978-; Gašková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce se zabývá využitím, sledování a aplikací mindfulness v pracovním prostředí. Hlavním cílem práce je ověřit teoretické předpoklady popsané v literární rešerši, konkrétně zmapovat, jak probíhá implementace mindfulness do organizací a jaké to má dopady. V první, teoretické části, jsou definovány základní pojmy související s mindfulness, historický vývoj konceptu, empiricky podložené důkazy, jeho základní principy a možné dopady na každodenní život. Druhá, praktická část práce zkoumá, jak vybraní lektoři pracují ve firemní sféře, jakým způsobem probíhají jejich kurzy a jaký mají dopad na zaměstnance. V této práci jsou prezento-vány výsledky dotazníkového šetření, v něm bylo zjištěno, jakým způsobem probíhá forma mindfulness kurzů a jaké jsou její dopady na pracovní prostředí z pohledu lektorů.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses