Work life balance - Černá, Kateřina (2020)
Diplomová práce se věnuje konceptu work-life balance. Do celé problematiky uvádí teoretická část, jež charakterizuje důležité pojmy, představuje konkrétní nástroje pro podporu work-life balance i s jejich výhodami a nevýhodami a informuje o situaci v České republice a Evropské unii. Hlavním cílem diplomové práce je provést analýzu v konkrétní společnosti s ohledem na současná opatření pro podporu rovnováhy pracovního a osobního života, vyzkoumat aktuální pracovní vytížení a úroveň stresu, se kterou se potýkají zaměstnanci dané společnosti a identifikovat případné flexibilní formy práce, jež ve společnosti jejím zaměstnancům chybí. Tato data jsou zjištěna pomocí výzkumného šetření, které je prezentováno v praktické části. V závěru práce jsou na základě získaných dat z provedeného výzkumu stanovena vhodná doporučení pro podporu work-life balance konceptu ve společnosti.