Využití IoT technologií v bankovním sektoru - Drahotínský, Jaroslav (2020)
Tato bakalářská práce za zabývá možnostmi využití Internetu věcí v oblasti bankovnictví a dalších oblastech finančního sektoru. Hlavním cílem práce je zanalyzovat klíčové oblasti, které se problematikou souvisí IoT a možného spojení s bankovnictvím souvisí a následně zhodnotit současný stav využití IoT v bankovnictví. Dále pak diskutovat možný další směr vývoje na základě teorie a zjištěných informací o bankovních aplikacích.Pro zpracování aktuálního stavu využití IoT bude provedena analýza dostupných dokumentů k mobilním aplikacím jednotlivých bank. Analyzovány budou komerční banky, u kterých jsou informace k mobilním aplikacím přístupné online na jejich stránkách či internetových obchodech s aplikacemi. Z toho vychází vedlejší cíl práce, kterým je zhodnocení kvality dostupných informací o mobilním bankovnictví (a případně dalších aplikací jednotlivých bank).Podněty k diskuzi budou následně vycházet z těchto zjištěných informací v kombinaci s teoretickými informacemi o IoT a informací o bankovním sektoru. Konečným výsledkem práce pak bude zhodnocení zjištěných (a navrhnutých řešení) a tedy jaké jsou výhledy pro využití IoT nebo obecně „smart“ technologií do budoucna.