Dopady reklamy ve veřejném prostoru na kulturní památky - Fleková, Anu (2020)
Bakalářská práce se zabývá identifikací a popisem efektů a dopadů na kulturní památky. Předmětem této bakalářské práce je reklama ve veřejném prostranství a její dopady a vlivy na kulturní památky. Autorka práce se snaží najít stávající slabiny v systému regulaci reklamy a najít možné zlepšení situace. Práce definuje základní pojmy, popisuje historický vývoj památkové péče v ČR, vztah kulturních památek a turismu a popisuje vlivy reklamy na veřejné prostranství. Práce také analyzuje subjekty, které se účastní procesu regulace reklamy, a rozebírá aktuální stav reklamy na území Královské cesty.